יום חמישי, 11 ביוני 2020

תנגודת לאינסולין טיפול טבעי קובי עזרא

תנגודת לאינסולין טיפול טבעי עם קובי עזרא



תנגודת לאינסולין (Insulin resistance) היא מצב פתולוגי בו התאים אינם מצליחים להגיב כרגיל להורמון האינסולין.
 


אינסולין הוא הורמון המאפשר כניסה של גלוקוז לתאים דבר שמפחית גם את רמת הגלוקוז בדם (סוכר בדם).


האינסולין מופרש מבלוטת הלבלב בתגובה לאכילת פחמימות בעיקר הנאכלות בתזונה.


במצבים של עמידות לאינסולין, לאותה כמות של אינסולין אין השפעה זהה על הובלת הגלוקוז ורמות הסוכר בדם.


ישנם גורמים רבים לתנגודת לאינסולין והתהליך העומד בבסיסו עדיין אינו מובן לחלוטין.


גורמי סיכון לתנגודת לאינסולין כוללים השמנת יתר, אורח חיים יושבני, היסטוריה משפחתית של סוכרת, מצבים בריאותיים שונים ותרופות מסוימות.


עמידות לאינסולין נחשבת למרכיב בתסמונת המטבולית. ישנן מספר דרכים למדידת עמידות לאינסולין כמו רמות אינסולין בצום או בדיקות סובלנות לגלוקוז,


אך לא לרוב משתמשים בהן בפרקטיקה קלינית. ניתן לשפר או לאזן את העמידות לאינסולין באמצעות גישות באורח החיים כמו פעילות גופנית ושינויים תזונתיים.


גורמי סיכון לתנגודת לאינסולין לרבות עודף משקל או השמנת יתר או אורח חיים יושבני. כמו גם גורמים גנטיים שונים יכולים להעלות את הסיכון, כגון: היסטוריה משפחתית של סוכרת, וישנם כמה מצבים רפואיים ספציפיים הקשורים לתנגודת לאינסולין, כמו תסמונת השחלה הפוליציסטית. 

 
אורח חיים וגורמים תזונתיים תורמים ככל הנראה לעמידות לאינסולין, עם זאת, קשה לגרום לאוכלים הסיבתיים בהתחשב במגבלות של מחקר תזונה.


מזונות אשר נקשרו באופן עצמאי לעמידות לאינסולין כוללים אוכלים עשירים בסוכר עם מדדים גליקמיים גבוהים, עשירים בשומן תזונתי ופרוקטוז, דלים באומגה 3 וסיבים תזונתיים, ואינם בעלי יכולת יתר העלאת הסיכון לאכילת יתר.

צריכת יתר של ארוחות ומשקאות עתירי שומן וסוכר הוצעה כגורם בסיסי מאחורי מגפת התסמונת המטבולית.


לדיאטה יש גם פוטנציאל לשנות את היחס בין הפוספוליפידים רב-בלתי-רוויים ברומי התא. אחוז חומצות השומן הבלתי-רוויות (PUFAs) מתואם הפוך עם עמידות לאינסולין.

משערים כי הגדלת נזילות קרום התא על ידי הגדלת ריכוז PUFA עלולה לגרום למספר מוגבר של קולטני אינסולין, לעלייה בזיקה של אינסולין לקולטנים שלו ולהפחתת עמידות לאינסולין. 
מחסור בויטמין D נקשר גם לתנגודת לאינסולין. 
במחקרים אפידמיולוגיים, רמות פעילות גופנית גבוהות יותר (יותר מ- 90 דקות ביום) מפחיתות את הסיכון לסוכרת בכ- 28%. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה