יום חמישי, 15 באוגוסט 2013

סוכרת ודיאטה

סוכרת ודיאטה

סוכרת ודיאטה: שינוי של הרגלי התזונה באמת יביא לירידה בכמות החולים בסוכרת?

המחקרים מעידים שכן, והם קושרים ישירות דיאטה עשירה בשומנים וענייה בסיבים עם סכרת. הוכחה טובה לקשר בין סוכרת ותזונה היא מחקר שערכו כמה חוקרים ב 1979 על מהגרים מיפן להוואי. ביפן אחוז הסוכרת נמוך בהרבה מאשר בהוואי. אולם, באורח פלא, אחוז החולים בסוכרת מבין המהגרים קרוב יותר לארץ שאליה הם עברו מאשר למוצאם היפני. במילים אחרות הסיכוי לפתח סוכרת תלוי באורח חיים ובתזונה, ופחות בגנטיקה.
סוכרת הינה מחלה מטבולית (קשורה לחילוף חומרים ולמערכת ההורמונלית) המתאפיינת בריכוז גבוה של גלוקוז (סוכרים) בדם. מצב הקרוי היפרגליקמיה. בלבלב ישנם תאים הנקראים איי לנגרהס המהוים כ- 2% מהלבלב, שתפקידן להפריש הורמונים (אינסולין וגלוקגון בעיקר) המפקחים על המטבוליזם  של הסוכרים בגופנו.  ההורמונים אינסולין וגלוקגון מוודאים שרמת הסוכר בדם היא בטווח התקין שבין 60mgdl ל- 110mgdl.
למחלת הסוכרת מאפיינים ותסמינים, הכוללים: חולשה, עייפות, חוסר או יתר תאבון, ירידה או עליה ניכרת במשקל, צמא רב ומתן שתן רב מהרגיל כתוצאה מפגיעה בתפקודי הכליות והכבד. סוכרת הנעורים וסוכרת הנעורים בשונה מסוכרת המבוגרים מופיעה בדרך כלל לאחר מחלות קשות או כתוצר לוואי של ההיריון. ככל סוגי מחלות הסוכרת מצריכות טיפול ומעקב יומיומי ותקופתי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה