האם צריכת חלבון מי גבינה משפרת רמת הסוכר בדם, HbA1c ומה לגבי הורמון אינסולין? שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. השמנת יתר, דיסליפידמיה (שומנים בדם) אתרוגנית, יתר לחץ דם עורקי ותנגודת לאינסולין הם גורמי הסיכון החשובים ביותר ל מחלות לב וכלי דם (CVD). לעתים קרובות ישנו מקבץ של גורמי סיכון אלו בחולה אחד אשר נקרא אז תסמונת מטבולית. תסמונת מטבולית מגבירה את הסיכון ל סוכרת סוג 2 [1]. ההערכה היא שלמעלה מ-20% מהמבוגרים במדינות המערב יש תסמונת מטבולית עם נטייה ברורה לעלייה [2, 3]. מחקרים רבים באוכלוסיות בריאות כמו גם בחולים דיווחו כי צריכה גבוהה יותר של מוצרי חלב מפחיתה את הסיכון לתסמונת מטבולית או לחלק מהמרכיבים של תסמונת מטבולית וסוכרת [4, 5]. תועד כי לרכיבים ספציפיים של מוצרי חלב, כולל סידן, מינרלים אחרים וחלבונים כגון חלבוני מי גבינה וקזאין [6], עשויים להיות השפעות חיוביות על גורמי סיכון אלו. השפעות של חלבון מי גבינה על וויסות גליקמי וליפופרוטאינים בסרום, להלן סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של ניסויים קליניים מבוקרים אקראיים. סקירה שיטתית ומטה-אנליזה זו נו...
תגובות
הוסף רשומת תגובה