חולה סוכרת איך לאזן סוכרתיים בתזונה אישית?

חולה סוכרת 10 שנים איך לאזן סוכרתיים בתזונה אישית בשיטת Diet2All בפיתוחו של ד"ר קובי עזרא.

(תודות לאתר: http://diet2all.net/).







רוב הפרות בצורתם השלמה מספקים ​​לפחות 2 גרם של סיבים תזונתיים למנה. פרות יבשים, כגון: תאנים ושזיפים, הם מרוכזים יותר בסיבים, אבל הקלוריות יכולות לגדול במהירות.

לכו על פירות יער. פטל יש אחד את תוכן הסיבים הגבוה ביותר של פרות הם מומלצים ביותר, אריזת 8 גרם של סיבים למנת 1 כוס, אוכמניות קרובות מאחור, עם סיבי 7.5 גרמו לכל אוכמניות cup.2,3 ותותים הן בחירה טובה, גם עם 3.5 גרם סיבים 3 גרם לכל כוס.

קטניות, שעועית יבשה, אפונה יבשה, עדשים, מכילים כ-7 גרם סיבים בממוצע ל-1/2 כוס.

תכולת הסיבים בדגנים מלאים משתנה בהתאם לסוג. מנה 1/2 כוס של ממוצעית פסטה מחיטה מלאה 2 סיבים גרם, בעוד 1/2 כוס הגשה של פירות יער בורגול או חיטה מבושלת (או כוסמין) 4 גרם.

למדו לאהוב שיפון. קרקרים שיפון יש 2 גרם סיבים בכל קרקר, ורובם דלים בנתרן ושומן, ולכן הם בחירה הרבה יותר טוב מאשר בחירות קרקר כרגיל.

אגוזים וזרעים: כולל מנות קטנות של אגוזים או זרעים (מאז הן קלוריות צפופות) יכול לתרום סיבים, מדי. אגוזי 2 עד 3 גרמו סיבים ממוצעים 1-עוז אישית (סביב 1/4 כוס) .22 זרעים לארוז אפילו יותר סיבים. רק 1 כף זרעי צ'יה יש 4 סיבים גרם, 1 כף זרעי פשתן הקרקע יש 2 סיבים גרם, 1 כף זרעי חמניות או גרעיני דלעת יש כ 1/2 גרם fiber.23-26 (למרות זרעי פשתן לא צריך להיות קרקע כדי לקבל את הסיבים. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

האם צריכת חלבון מי גבינה משפרת רמת הסוכר בדם, HbA1c ואינסולין? קובי עזרא

על סוכרת ומצבי לחץ סטרס ותזונה נכונה

סוכרת תמיכה רגשית