הרכב ותכונות בריאותיות של קפה מוצריו
הרכב כימי ותכונות בריאותיות של מוצרי ה קפה וקפה. קפה יכול להיות בעל השפעה חיובי בעת המאבק נגד מחלות, כמו: סוכרת מסוג 2 , סרטן, פגיעה בכבד, שחמת הכבד , דיכאון , התנהגות אובדנית והפרעות נוירולוגיות וכלי דם. מאפייני הקפה מעדיפים גם את דרכי העיכול ואת שיפור מיקרוביוטה בטן. רכיבים ביו-אקטיביים של קפה כוללים תרכובות פנוליות (חומצות כלורוגניות, קפסטול וקאוויול), אלקלואידים ( קפאין וטריגונלין), דיטרפנים (קפסטול וקאוויול) ומטבוליטים משניים אחרים. הדימוי של קפה כמזון סופר פונקציונלי סייע להגדיל את צריכת הקפה ברחבי העולם.